Tip betreffende goedkope bouwgrond. Lees hier meer.

bouwgrondAls u tot de gelukkigen behoort die er in slagen betaalbare bouwgrond te kopen om een eigen woonhuis te kunnen bouwen, mag u in de handjes klappen. Heel wat mensen dromen ervan om ooit een eigen thuis te bouwen. Echter dat lukt lang niet iedereen want bouwgrond is beperkt en daarnaast dikwijls zeer kostbaar. Als u op zoek bent naar bouwterrein, dan is het wel zo gemakkelijk om op de hoogte te zijn van de ligging in de omtrek waar u bouwgrond zoekt. Deze informatie kunt u onder meer tegenkomen op de elektronische snelweg, waardoor u al enig idee krijgt over bedragen, ligging, condities en dergelijke.

De verkoopprijs van bouwterrein


De prijs van bouwgrond varieert heel sterk, waarbij u kunt denken aan bouwgrond van 50 euro per vierkante meter tot wel bijna duizend euro per vierkante meter.
• De kosten van bouwgrond zijn eerst regionaal heel verschillend. In streken in Nederland waar bouwgrond heel uitzonderlijk is zoals in de dichtbevolkte streken, is bouwgrond altijd heel wat duurder dan in dunbevolkte streken. Denk hierbij aan het verschil Zuid-Holland versus Groningen.
• Bovendien speelt de omvang van de kavel een rol. U betaalt per vierkante meter, dus het mag duidelijk zijn dat een grote kavel prijziger is dan een kleine.

Wanneer u echter in een bepaalde wijk een kavel van 300 vierkante meter vergelijkt met een kavel van 1200 vierkante meter, dan zal de koopprijs per vierkante meter van de grote kavel vaak wat lager zijn.
• Ook het bestemmingsplan speelt een rol. Koopt u bouwland in een villawijk, dan zal de verkoopprijs per vierkante meter meestal hoger zijn dan de prijs in een gewone buurt.
• De koopprijs van bouwterrein op het platteland en buiten de bebouwde kom, is meestal lager dan in een gewilde woonomgeving in een dorp of stad.
• Wanneer de grond al bouwrijp is gemaakt, is de koopprijs per vierkante meter hoger dan indien u dit zelf nog moet regelen.
• De vorm van het perceel en de locatie van de bouwgrond spelen ook een rol. Van een lang smal perceel zal de vierkante meter prijs minder zijn dan van een mooie rechthoek, ook al ligt deze bouwgrond in dezelfde straat. Een tuin op het zuiden is meer gewild dan op het noorden, dus ook dit heeft weleens effect op de prijs.

Koopprijs bouwterrein en bouwen


goedkope bouwgrondDe koopprijs van de bouwgrond die gevraagd wordt kent u, zodoende als u er in slaagt een stuk bouwgrond te vinden, dan kunt u controleren of de verkoopprijs van het bewuste perceel bouwgrond vergelijkbaar is met percelen in dezelfde omgeving. Doch let ook op de volgende aspecten, want die kunnen als u gaat bouwen nog prijsverhogend werken. Ga nauwkeurig na of de bouwgrond niet verontreinigd is, want als u een goedkoop stuk bouwgrond koopt wat naderhand verontreinigd blijkt te zijn en schoongemaakt moet worden, dan zou u wel eens duurder uit kunnen zijn (bekijk) dan u gedacht had. Vraag bij de bewuste gemeente de bouwvoorschriften na, die kunnen de prijs van een te bouwen woning ook hoger maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *