Branderige ogen? Koop een computerbril

De glazen van de computerbril hebben een lichte aanpassing wat het belangrijke voordeel heeft dat uw ogen minder snel moe en geirriteerd raken bij werkzaamheden achter de home computer. De computerbril is daardoor een absolute aanrader voor iedereen die lang voor een beeldscherm actief is. Met minder vermoeide en geirriteerde ogen zult u dankzij de computerbril veelal meer geconcentreerd blijven.


De voordelen van de computerbril in het kort

computerbril
Natuurlijke hoofdhouding, veel breder blikveld op pc en toetsenbord, alles helder op afstand minder dan 2 meter.

Vergoeding bij aankoop van een beeldschermbril

Een beeldschermbril is vaak een noodzakelijkheid geworden omwille van het werk en niet om privé-redenen waardoor een computerbril vergoed kan worden door de werkgever. Lees ook: Voor bedrijven.
De computerbril is een uitstekende keuze.

Naast de beeldschermleesbril zijn er ook multifocale brillen. Er zijn ook computerbrillen zonder sterkte. Deze worden ook wel game bril of office bril, kantoorbril genoemd.

Multifocale bril

Dit zijn glazen waarvan de sterkte van hoog naar laag gelijkmatig toeneemt. Je kunt het verschil in sterkte in de lens niet zien, er zijn evenzo geen randen te zien.. Er zitten dus geen 2 verschillende sterkte lenzen in het glas. De sterkte vloeit langzaam door naar beneden. Het gedeelte bovenin is voor het computer beeldscherm en het onderste beeldschermbril gedeelte is voor het computer keyboard. Met dit soort lenzen kunt u gemakkelijk van elke afstand alles goed zien. Multifocale lenzen worden zodanig geslepen dat zowel op gewone leesafstand als op beeldschermafstand teksten en foto's goed kunnen worden gelezen.

De multifocale bril is wel een stuk duurder. Dit komt hoofdzakelijk door de aparte glazen. De multifocale bril is bijzonder geschikt om van dichtbij en veraf goed te kunnen zien. Zorg er voor dat uw multifocale bril inclusief geharde super ontspiegelde glazen is.

De Game Bril

Naast de beeldschermbril op sterkte is er ook de zogenoemde game bril ook wel office bril genoemd. De game bril gebruikt geen glazen op sterkte maar filtert het blauwe schadelijke licht uit wat beeldschermen van computers, laptops, tablets en smartphones uitstralen.

Vandaag de dag zit vrijwel iedereen wel dagelijks achter een computer monitor en maar al te vaak kijkt men nog eventje op facebook voor het slapen gaan. De gamebril, office bril is voor degene die echter geen bril op sterkte nodig hebben maar wel vaak achter een PC zitten. Dat kan voor het werk zijn maar ook voor gamers. Gamers zitten misschien nog langduriger achter een home computer. Door het aparte filter in de glazen raakt u niet zo snel vermoeid aan het eind van de dag.

Daarom heeft u een computerbril nodig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *